kolmapäev, 8. mai 2013

Lõunasõlme eriline habanero ketsup Sõnnis





Hapendamisega on hetkel paus, sest päevad enne kuuloomist hapendamiseks on ebasoodsad. Ja isu hapendamise järgi hetkel pole ka. Poes aga vaatas üle hulga aja vastu habanero pipar. Tutvusin temaga mõned kuud tagasi ja olen tema võimaldatud puhastuse eest väga tänulik. Niisiis tekkis idee, proovida toorketsupit. Habanero on väga tuline. Tulisuse skaalal järgi neljandal kohal tulisuse poolest. Ja seetõttu peab temaga üsna ettevaatlikult ka ringikäima. Eelmine kord puudutasin habaneroste kätega nägu ja see koht tulitas veel tunde tagantjärgi. Seetõttu ketsupi tegemine tundus olevat mõistlik. Saab segu, mida hiljem salatite segada ja ei pea igakord seda pipart eraldi lõikuma.
Ketsupisse läks  1 purustatud varsseller, 1 porgand, 2 küüslaugu küünt, 1 õun ja pool kilo mahetomatit.  Kui nime peale mõtlema hakkasin, siis tuli väga jõuliselt Lõuna-Sõlme energia. Lisaks on hetkel kolme varjutuse alane aeg. Kuu varjutus on äraolnud, nüüd 10.05 toimub päikesevarjutus ja 25. mai veelkord kuuvarjutus. Need seisud vallandavad vanu elusid kogutud kogemusi, mida teadvustades saame kindla pinnase jalga alla. Seda nii sobivate kui sobimatute sündmuste puhul. Ka oma häid omadusi ja kogutud tarkus tuleb teadvustada, et sellele saaks toetuda. Samuti tuleb sobimatute ja painavate mälestuste energia vabastada. Ilma vabastamata, ei ole võimalik sündmusest õppida ja sellele püsivalt toetuda. Üks lihtne võte on öelda, meeldetulevale painavale ja ketravale mälestusele : "Tänan, sa oled vaba".  Ja kui energia on liikuma läinud, saab kogemust juba uurida ja vastuvõtt otsused, vastavalt sellele, mida kogemusest õpitud on.
Tulles tagasi habanero ketsupi juurde, peaks mainima, et isegi lisades seda segu lusikatäie mingisse sööki, peab arvestama tulisusega. Ise teen salati kaheks. 4-5 lusikatäit eraldan ja panen sinna lusikatäie seda ketsuphit. Ja teist  osa salatist, kus ei ole habanerot sees, kasutan siis tulisuse leevendamiseks. Vesi habanero tulisust ei leevenda.  Tegemist on võimsa puhastajaga. Võimalik on saada 5 minutiks nohu, peale mida on tunda, et puhastus on toimunud. Ketsupit võib ka võtta lusikatäie või kaks enne ükskõik mille söömist.

Habanero wikipedias

Habanero tervendaja   Aitab erituda limal (nohu, bronhiit, kopsuprobleemid), aitab ärahoida infarkti, insuldi ja trombi ohtu,  aitab toota insuliini, põletikuvastane toime, kõrge kaaliumi, raua ja magneesiumi sisaldusega. 357 protsenti rohekm c-vitamiini kui apelsinis. Rohelises habaneros 2 korda rohkem c-vitamiini kui tsitruslistes, punases 3 korda. Hea b-vitamiinide allikas, eriti vitamiini B-s.  Kõige võimsama effekti annab see, et pipra tarvitamine toob inimese hetke ja ta avab tulisuse tunde juures kõik oma chakrad.  Vajadus tulisust leevendada võimaldab kõigil tasanditel end avada ja energiat vabalt vastuvõtta. See on siis peenem põhjus kõigile neile headele füüsilistele omadustele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar