reede, 28. märts 2014

Kaerahelbe "keefir", "hapukoor" ja "jogurt"

Röstimata kaerahelbed panna sooja 30-35 kraadisesse vette likku. 1 osa kaerahelbeid 2-2.5 osa vett.  Segada hoolega. Mina panin kaanega kaussi, kaan ei olnud õhukindel.  Järgmine päev lisasin vett ja kaerahelbeid. Kui tuba pole külm, on teisel päeval valmis hapumaiseline segu. Kui segu pole maitsemeelele piisavalt hapu,  saab seda veel hapendada. Lisada võiks siis iga päev kaerahelbeid ja sooja vett. See soodustab hapnemist.  Saadud segu võib  süüa niisama. Hapukaerahelbe supp. Võib panna blendrisse , tekib ühtlane mass.  Selline keefir on siis selline tummine ja meenutab jogurtit. Hõredama joogi saamiseks võib joogi ärakurnata Kurnatud massi võib kasutada salati  tegemiseks. Lisades kurgi, tomati ja sibula, saame tulemuseks lapsepõlvest tuntud hapukoorega salati. Kui soovitakse jogurtit, siis saab sellele kurnamata  või kurnatud keefirile lisada siis omal soovil marju . Mina ise proovisin jogurtit külmutatud vaarikatest ja maasikatest ning lisasin ka mõned datlid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar