reede, 12. juuli 2013

Kapsas seemnejuustu ja seentega

Olen otsinud juba tükk aega endale sobivat seemnejuustu retsepti. Ja nüüd otsustasin siis teadasaatud info põhjal katsetada. Leidsin kahesuguseid seemnejuustude retsepte. Ühtedes siis segatakse asjad lihtsalt kokku ja teistes hapendakse juustu minevat. Minu jaoks hapnemise protsess lisab toidule lisaväärtuse, mida väga hindan, nii on tähelepanu pälvinud retseptid kus on sees ka hapendamine. Nendes hapendatud retseptides aga tihtilugu soovitakse osta hapendamist soodustavaid lisandeid, mis jällegi endale ei tundu sobivat. Nii et leidsin siis nüüd ühe võimaluse enda jaoks. Kasutades siis ilma soolata hapendatud kapsast. Päevalilleseemned ja seesami seemned panin õhtu likku ja hommiku blenderdasin siis koos hapukapsa vedeliku ja hapukapsastega  ära. Mass sai selline vedela hapukoore laadne. Selle panin purgiga tühja köögikappi ( et oleks pime) hapnema. Umbes 12 tunni pärast ehk siis õhtu, oli tekkinud koheva vahu taoline mass purki. Ja vedelik oli siis alla valgunud. Tõstsin selle segu lusikaga sõelale nõrguma. Ideaalis oleks hea kui see segu oleks võimalik panna marlilaadse riide sisse, et saaks kokkukeerata ja et vedelik valguks välja. Mul sellist riiet pole, nii et kasutasin sõela. Ja sõelale peale panin vajutise. Ise kasutasin selleks kilekotti, millesse panin vett. Ja kausi, milles siis sõel koos vajutisega, asetasin külmikusse. Aegajalt käisin vett äravalamas kausist. Järgmine päev võtsin asja proovida. Mõnes retseptis on öeldud, et niimoodi peaks ta külmikus 2-3 päeva olema. Mina aga otsustasin proovida siis järgmine päev juba. Maitse oli väga meeldiv. Kuna hetkel on väga suur vajadus hapu maitse järele, otsustasin lisada veel sidurnimahla. Koorisin sidruni ja lõikusin selle köögikombaini abil sodiks. Mulle tundub et kui nii toimida, siis  vedelik on tugevatoimelisem. Ka rohelise sibula ja tilli purustasin koos sidruniga. Ja segasin siis selle sidurni, sibula ja tilli segu seemne juustule. Tulemuse määrisin kapsalehtede peale.  Seened on tehtud järgmiselt : Ostetud poest söögiseeni. Lõigutud tükkideks. Köögikombaini pandud kooritud sidrun koos sibulaga ja tilliga ( lisada võib muidugi kõiki maitseid, mis maitsevad), panna see segu kas kinnisesse purki või karpi ja loksutada korralikult ja tükk aega. Tulemus panna veidikeseks külmkappi.  Haput maitset saab siis reguleerida sellega, et kui tahetakse kangemat haput, siis rohkem sidrunit, kui vähemat haput, siis vähem sidrunit.

9 kommentaari:

  1. Väga rikkad D-vitamiini sisalduse poolest on päevalilleseemned. Peale selle leidub seemnetes ka B-kompleksi vitamiine, mineraale ja karotiini. Viimane mõjub hästi silmadele. Lill ise hoolitseb D-vitamiini rohkuse eest oma õit pidevalt päikese poole pöörates. Nagu magnetiseeritud päikesekiirte poolt, jälgib ta päikese teekonda taevavõlvil.

    Toored päevalilleseemned on üks haruldasemaid loodusliku D-vitamiini allikaid. Neid sobib segada salatitesse, suppidesse ja ka idandamiseks. Selleks tuleb koorimata seemned panna likku puhtasse vette umbes 8 tunniks. Paari päeva pärast on seemned idanenud. Idandeid saab samuti kasutada salatites ja (toor) suppides. http://www.terviseleht.ee/200018/18_paevalille.php

    VastaKustuta
  2. Sabung Ayam terbaik Se indonesia dan banyak bonus nya ^^

    s128 sabung ayam

    VastaKustuta

  3. Tepat di Tanggal 4 Februari 2019 situs www.bolavita.site Akan Mengundi Bonus Lucky Draw Dengan Total Rp 10.000.000,-

    Situs ( w w w . b o l a v i t a . s i t e ) sudah berdiri sejak 2012 ! Menyediakan Segala Jenis J U D I Online Yang lengkap dan mungkin sedang kami cari saat ini ... Daftar sekarang juga.. Nikmati bonus meriah lainnya ...

    Info selengkapnya hubungi :
    WA : 0812-2222-995
    BBM : BOLAVITA

    ( Online 24 Jam Setiap / Tampa Libur )

    VastaKustuta