laupäev, 4. mai 2013

Kapsas






Astroloogia : Kuu; Primaarselt Vähk, sekundaarselt Vähk, Kalad ja Skorpion

Elemendid : Vesi, Feminiinne

Müüdid ja taiad : Aastal 621 eKr anti Kreekas välja seadus, mille järgi kapsavargus oli surmaga karistatav tegu. Ümmargused aedviljad nagu peakapsas, toovad täiskuu väge ja neid tuleb pühitseda käte vahel hoides ja kõva häälega öeldes, millist eluvaldkonda soovitakse edendada. Kui oled kapsa pühitsenud, uurista selle sisse oma nimi. Seejärel keeda terve kapsas või tükelda ja söö toorelt. Valge kapsas seostub vaimse täitumusega, roheline kapsas jõukusega, purpurne kapsas jõu ja punane kapsas armastusega. Lillede keeles tähendab kapsas kasu

Paranormaalne tasand : Kapsas on hea kuutoit. Paku  seda täiskuu valgel pärast maagilisi ja vaimseid rituaale. 
Kaitsev mõju : Söö kapsast värskelt või keedetult, see kaitseb. Mõju kasvab koos soola, basiiliku, tilli, küüslaugu, sinepiseemnete ja rosmariiniga. Kui tunned end ohutstatult söö spargelkapsast. Soolatud rooskapsad kaitsevad ja soodustavad head läbisaamist. Paku lastele nende kaitseks lillkapsast. Söö lillkapsast enne keerulist olukorda ja serveeri seda, kui kodus on tüli, sest lillkapsas vaigistab. Kui noorpaar uude kodusse kolib, peaksid nad esimesena istutama aeda kapsa. See annab hea aia ja abielu, kasvatab jõukust ja kaitseb. Kreekas arvati ennemuiste, et kui süüa iga päev mitu kapsapead, kaitseb see hulluse ja närvihädade eest. Kurjade vaimude peletamiseks on pandud kolmeteistkümnenda ja reedel kapsaleht otsaette. Plinius Vanem soovitas antiikajal kapsast enne uinumist halbade unenägude ennetamiseks. 

Jõukus : Roheline spargelkapsas toob jõukuse. Auruta seda soolaga ja söö täiskuu ajal, see suurendab ja kaitseb sissetulekuid. Vanasti pandi mõju suurendamiseks koos kapsaga keema hõbemünt. Kapsasupi söömine on tõhus viis tuua oma ellu rahaenergiat. 

Raviomadused : Kapsalehed sobivad haavade, podagra, ishiase ja reuma välispidiseks raviks. Kapsamahla juuakse maohaavade, köha ja soolevaevuste korral. See võib leevendada aneemiat ja tõsta üldse toonust. Hapukapsas mõjub hästi soolestikubakteritele. Kapsast kasutatkase ülekaalu ja kõhukinnisuse vastu. Kõige tervislikum on värske kapsas, kui magu seda talub. 

Sinikka Piippo "Taimede varjatud Vägi" lk 380-381 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar