laupäev, 20. aprill 2013

Linaseemne puder


Sobib väga hästi siis kui seedimine seisab.
2-3 supilusikatäit linaseemneid blendrisse. Vett.  Võtab üksjagu aega, vett tuleb juurdelisada kui blender enam ringi ei käi. Mingeid maitseid ei ole vaja panna ,siis keha tunneb ära, kuna on õige kogus käes.
Ise pigistasin veidi sidurnit juurdelisatud vette. Seda siis ka puhstusele mõeldes.  Maitseb nagu väga hea linaseemnepuder.  Ja elus esimena söödud toit on alati ju parim, mida söödud on :)
Külmpressmeetodil pressitud linaõli ja kuumutamata linaseemned sisaldavad A- ja E- vitamiini ning teisi bioloogiliselt aktiivseid aineid. Nadvähendavad vere kolesteroolisisaldust, parandavad veresoonte seinakahjustusi, tõstavad immuunsust, leevendavad reumaatilisi põletikke, vähendavad depressiooni ja aitavad  ka paljude teiste terviseprobleemide puhul. Linaseemnete kiudained aitavad ka seedimist korras hoida, eriti head on need kõhukinnisuse puhul. Linaseemned sisaldavad ka lignaanidena tuntud fütoöstrogeene. Need on kiudained, mis suudavad siduda östrogeeniretseptoreid ning sekkuda rinnavähki tekitava östrogeeni toimesse. Nii inimeste kui ka loomadega tehtud uuringutes on tõestatud lignaanide tugev vähivastane toime, eriti rinna- ja prostata vähi puhul.
….
Et saada kätte õiges vahekorras omega-3 ja omega-6 rasvhapped, jahvatage võrdses koguses lina- (1/2) ja päevalille- ning kõrvitsaseemneid(1/2) ning tarvitage seda segu 1- 2 spl päevas. Sellist segu ei tohiks mingil juhul kuumutada, vaid lisada toidule peale valmimist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar