neljapäev, 25. aprill 2013

Ajast aega

Ajast aega on liha pingem olnud rituaalne toit, mida söödi teatud ajal, teatud palves ja teatud viisil. See tervendas seda katet, mille teadvus arendab välja loomadeks kehastumise staadiumis. See on aga kahetsusväärne, et rituaalne toit on muutunud igapäevaseks.

....

Lihasöömine tuli jääajaga. Siis lihtsalt ei olnud muud valikut, kui koguda sööki pooleks aastaks.

....

 Meel vajab liha viha maandamiseks. Ja lihasöömisest loobudes tuleb ka vihast loobuda  Muidu mürgitab taimse toidu ka ära ja lihast loobumisel pole mingit tulemust vaimses tähenduses. Kui need stressid ja pinged ei ole vabastatud, mis liha vajavad, muutub taimetoidul olev inimene ennast mittevalitsevaks ja väga tujukaks. Nii et selle mittevalitsemise ja tujukuse seisukohalt võib küll väita, et on inimesi, kes vajavad liha.

....
 Jah, sama hästi võib öelda ka nendest(suitsetamine ja alkohol), sest igaüks on oma arengust täpselt seal kus ta on. Ja mingite väliste mõjutustega kellegi teadvuse tasandit tõsta pole võimalik. Võib ju üritada, aga areng käib ikkagi võrdluses iseendaga. Teadvuse tasand tõuseb siis kui otsus tuleb enda südamest ja enda seest. Väline mõjutus mõjub vägivallana kui sisemist otsust pole. Meeles olevad mürgid vajavad söögiks ja joogiks mürke.

....

 Samasugune on ka väide liha ei pea sööma. Kui see on suunatud teisele inimesele, siis kogetakse üsna jõulist survet, mida tõlgendatakse vägivallana  Saab iseenda suhtes öelda, et kas on vaja või mitte, kas valin või mitte. Nagu tuleb mängu kellegi arupähepanemine, siis pole vahet, kas öeldakse, peab sööma või ei pea sööma 

....

 Sunniga on selline lugu, et nagu sund kaob, keerab pendel teise otsa. Seda näevad kõik lapsevanemad, kes korralikult sundi kasutavad, et tulemus on vastupidine sellele ,mida nad nõudnud on. Otsus peab tulema oma südamest ja see ei tohi olla mõjutatud mittekellestki peale iseenda. Jah infot võib koguda, teisi võib kuulata, aga otsus peab enda oma olema. Siis on alati tugi oma sisemuses ka võtta. Kui välise sunni läbi saavutatu muutub kohe vastandiks nagu sund kaob.

https://www.facebook.com/groups/288341327887293/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar