neljapäev, 12. juuni 2014

Puuvilja kook

Banaan, pirn, külmutatud mustikad, külmutatud maasikad, külmutatud vaarikad, mõned rosinad, üsna suur kogus datleid. Tarretiseks kasutatud agar-agarit.
Ühed kihi ladusin põhja - banaanid, mustikad, pirnid. Vedeliku tegin vaarikatest, kuhu lisasin datleid ja teisi marjalõike. Agar-agari lahustasin umbes liitris vees, kuid arvestasin agari lisamisel ka seda kokkusegatavat vedelikku. Agar-agarit lisasin umbes 1 lusikatäie liitrile vedelikule. Kuna tegin asju külmutatud asjadest, mis polnud veel päris sulanud, siis pidin väga kiirelt tegutsema. Sisuliselt vormi valades oli tort juba tarretunud. Agar-agar hakkab tarretuma 37 kraadi juures. Agar -agar tuleb sulatada vees ja lasta koos veega keema ja siis tuleb see vedelik jahutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar