esmaspäev, 23. juuni 2014

Kikerherne pasteet (versioon 2)

Esimesest versioonist saab lugeda siin ---> Pasteet. 
Kikerherne pasteet :
300 grammi 24 tundi leotatud kikerherneid. Üks hästi suur varsseller. 3 tomatit, punt tilli, kuivatatud maitsetaimi, 3-4 nõgese ülemist otsa, veidi õunaäädikat ( sidrun oli kodus otsa saanud), lusikatäis sinepipulbrit.
Kõigepealt purustasin ained köögikombainis ja siis peenestasin veel blenderis üle. Sinepipulbri võib ärajätta ja kui panna siis tuleb arvestada, et maitse tuleb seismisega välja ja läheb tugevamaks. Pasteet seisab kapis väga kenasti. Üks pasteet elas üle ka paaripäevase autosõidu Eestist Soome. Selle aja jooksul pasteet muidugi vähenes hoogsasti :) Pasteet elas 8 päeva vanaks, siis sai ta lihtsalt otsa. Nii et võimalikku halvaks minemise aega ei oskagi hetkel öelda. Pasteet sobib katteks nii kurgiviiludele kui kapsalehtedele. Leivasööjatele sobib ka leivale määrimiseks. Ühe osa pasteeti segasin ka lillkapsa riisiga ( lillkapsas purustatud köögikombainis). Tulemuseks oli korralik salat. Hetkel läksid pasteedid ka külmkappi, ootama 2-3 päeva. Plaanis on proovida ära, mida keha ütleb peale lühipaastu nende pasteetide peale. Kõige ausama vastuse saabki toiduainetest peale paastumist. Väga selgelt keha selekteerib välja, mida talle on vaja ja mida talle vaja pole.

"Kikerherned on ideaalseks molübdeeniallikaks. Tegemist on jälgmineraaliga, mis aitab kehal sulfiteid kahjutuks muuta.
.....
Kikerherned sisaldavad rohkelt foolhapet ja mangaani. Nad on head kaaliumi, raua, magneesiumi, vase ja tsingi ning B-grupi vitamiinide allikad.
Kikerhernestel on diureetiline ja seedemahlade eritumist soodustav toime, nad on head soolestiku puhastamiseks. Tänu rikkalikule kiudainesisaldusele aitavad kikerherned kolesteroolitaset alandada ja veresuhkru taset tasakaalus hoida, sobides hästi diabeetikutele. Koos täisteraviljaga serveerides on kikerherned ideaalseks valguallikaks, mis võimaldab kätte saada kõik asendamatud aminohapped.
Kikerherned sisaldavad puriine ja oksalaate, mistõttu peaksid podagrahaiged ja neerukividega isikud nende tarbimist piirama." 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar