neljapäev, 17. juuli 2014

Supp põdrakanepist, nõgesest ja kikerhernestest.


Eile tegin kuivpaastu päeva ja päevajooksul mitmeid kordi mõtlesin ja mafesteerisin endale, et tahan olla täiesti terve. Mitte natukene terve või et natukene parem, et siis on hea. Mina siin ja praegu tahan olla täiesti terve. Ja ühel hetkel tekkis nägemus ja vajadus kasutada söögiks põdrakanapit. Kuna paastusin, siis mõtlesin, et teen hommiku ühe joogi põdrakanepiga. Magamajäädes tekkis aga taimega teadvusega kohtumine ja ta tuli ja ütles, ma õpetan  sulle kuidas ühendada Maad ja Taevast, Ülemist ja Alumist, Vett ja Tuld. Selleks on kõigepealt nad vaja üksteisest eraldada. Ainult seda saab ühendada, mis on lahus. Tahad ühendada seda, mis juba on koos, siis see ei õnnestu. Ja tekkis tunne, kus mind kisti nagu pooleks. Üks osa pani üles ja teine alla. Jalatallad läksid tulikuumaks ja sinna tekkisid energiapöörised, mis olid väga tulised. Ja tulid sõnad : Ja vaata, mis tähendab polaarsus ja kus asud SINA nende polaarsuste suhtes. Nagu ühined ühega, oled kohe kadunud teise Pooluse ja Iseenda jaoks. 

Unelaadne seisund ei kestnud kaua ja ärgates oli juba suur valge väljas. Ja nii läksin enne Päikesetõusu taimi endale korjama.  Jõudsin põdrakanepini ja sõin mitu peotäit õisi ja lehti ära ja nad tundusid väga maitsvad. Korjasin neid ka kaasa. Võtsin veel lisaks nõgese ülemisi otsi, millest hiljem siis kasutasin ära lehed ja õied. Leidsin hapuoblikat ja võtsin ka peotäie mustasõstra lehti. Õhtu olin pannud likku kikerherned ja seesamiseemned. Nõgese lehed on hetkel juba kangust kaotamas ja seetõttu muutunud heaks söögitaimeks. 


Supp : Supipõhi : Põdrakanepi lehed ja õied, nõgese lehed, hapuoblikas, mustasõstra lehed, leotatud kikerherned, tomat, porgand till,2 datlit, lusikatäis õunaäädikat(maitse tundus haput vajavat, aga sidrunit ja midagi muud kodus hetkel polnud) sooja vett. 
Supi sisu : Leotatud kikerhernes, leotatud seesamiseemned, porgand, tomat, mustasõstralehed. Purustasin köögikombainis umbrohud, tõstsin segu ümber blenderisse ja lisasin segule vett ja lasin ühtlaseks massiks. Maitsesin, et saada maitsemälusse üks maitse. Köögikombanis purutasin ka leotatud kikerherned, tomati ja porgandi, mustasõstra lehed. Tulemuse jagasin kaheks. Ühe lisasin blenderdatud supipõhjale ja teine osa jäi supi sisuks. Supipõhja blenderdasin uuesti ühtlaseks kreemiks. Supile on lisatud ka seesami seemned. Nõgese lehed on hetkel juba sellises kanguses, et nad on söögiks väga head. Põdrakanepi lehed meenutavad maitselt võilillelehti enne kui võilille leht mõruks läheb. Hetkel olen saanud ühe väga hea supipõhja toitumisse juurde, mille toel saab edasi katsetada. Ja kindlasti lisage mustasõstra lehti. Nende maitse toidus on lihtsalt võrratu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar