neljapäev, 17. juuli 2014

Kikerherne shokolaadijäätis

Katsetused kikerhernega jätkuvad. Kuna tuba hetkel soe ja kookosõli sulanud, tuli mõte proovida midagi kookosõli kasutades teha. Ideepoolest oleks huvitav olnud kikerherneshokolaad.. Tulemust võib aga nimetada jäätiseks.

Kikerhernestest on tehtud kreem. Kreemi jaoks siis vaja kikerherneid leotada ja korralikult purustada kas saumikseris või blendris. Mina lisasin banaani. Lisasin seni kuni kikerherne maitset ei olnud enam tunda. Siis lisasin kaarobi pulbri. Kuna hetkel on toas nii soe, et kookosõli on sulanud, siis oli hea võimalus proovida, kuidas kookosõli sellesse koostisesse sobib. 500 grammi valmis kreemi kohta panin 3 supilusikatäit kookosõli. Shokolaadi jaoks oleks vaja kindlasti rohkem õli. Jäätise jaoks aga tulevikus kindlasti enam õli ei lisaks. Saadud koguse tegin osadeks. Üks läks lihtsalt külmkappi ja teine sügavkülma. 
Sügavkülmas olnud kreem maitses paremini ja meenutas väga rammusat shokoolaadijäätist. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar