teisipäev, 10. juuni 2014

Kikerherne kreem ja kikerherne pasteet

Kikerherne kreem :

200 g korralikult leotatud kikerherneid.
300 g maasikaid
3 banaani
7-8 datlit
Datlid lisasin kuna maasikad olid üsna hapud.

Maitseb kui tõeline kreem, milles põhikoostist -kikerheneid maisena äratunda pole võimalik. Avastasin kreemi juhuslikult, kuna üritasin kikerherne pasteedile lisada veidi magusat maitset.


Kikerherne pasteet

200 grammi kikerherneid.
400 grammi külmutatud spinatit
100 grammi külmutatud tilli
2 tomatit
1 küüslaugu küüs
1 valge sibul
6-7 leotatud päikesekuivatatud tomatit
3-4 sorti erinevaid kuivatatud maitseaineid
veerand lusikatäit sinepipulbrit.
Sinepipulbrit kasutads tuleb arvestada, et ta hakkab seistes minema kangeks. Nii et sobiv maitse tuleb alles tundide pärast.


3 kommentaari:

  1. ooo tundub väga huvitav. Kas ööläbi leotatud? Ja siis blenderdatud..?
    Ma olen teinud toortatrast samamoodi maasikate ja banaaniga ja maitseon just nagu kohupiimakreem.. Kikerherned on muidugi valgurikkamad... ja nagu rasvasemad (võimalik et ei ole..:) ), et tulemus ka tummisem... Igastahes väga äge mõte.. Panen kohe likku! :)

    VastaKustuta
  2. 24 tundi leotada on ehk kõige kindlam. Ja need on tehtud saumikseriga. Aga nüüd tegin kodus siis köögikombaini ja blendriga.

    VastaKustuta