Reede, 16. juuni 2017

Just nagu jogurt, tehtud hernejahust




1 osa hernejahu ja 8 osa vett. 
Külma veega hernejahu segada väheses vees ja siis lisada kogu vesi ja kuumutada koos segamisega. 
Vispliga segades hakkab see segu kergelt vahustama. 
Kuumutada mingi 5-10 minutit tasasel tulel koguaeg segades ( hernejahu kipub põhjavajuma ja koos sellega ka põhjakõrbema kui jätta pott järelvalveta. 

Maitse muutub sellel hernesegul lõpuks neutraalseks ja saad maitsestada täpselt oma maitse järgi. Kui marjad külmunud, siis olen pannud nad sooja segu sisse, ühtlasi jahutavad segu ja segu soojendab marjad üles.  Hapuka maitse saamiseks saab lisada kas sidrunit, jõhvikat või rabarberit purustatult. 

Segu tegemiseks kasutan tavalist hernejahu Veski Matilte. Seda hernekreemi/segu/kastet võib maitsestada nii magusaks kui soolaks. Võid katsetada väikese kogusega, et kas sobib maitsemeelele. Lisaks isetehes sa ka tead, mida oled sinna sissepannud. Täna tehtud hernekreem marjadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar