Niisiis kuidas võidi algselt teha leiba. Piirkondades, kus Päike on aegajalt väga kuum, kasutati kindlasti küpsetajana Päikest. Piirkondades kus Päikest vähem, siis tulid appi igasugu tulekolded.
Minu eesmärk siis leiva puhul on saada võimalikult läbihapnenud jahust väheküpsetatud leib. Esimene katse on äraolnud ja see leib sai tänu proovimistele üsna ruttu otsa. Teine leivategu siis andis sellise tulemuse :
Leivas on kasutad ainult vett ja rukkijahu.
Hapnemise aeg - 7 päeva
Viimsest jahulisamisest kuni küpsetamiseni - 2 päeva
Alustasin vähese jahuga, millele lisasin sooja vett ja jätsin seisma.
Järgmine päev lisasin sooja vett ja jahu ja kordasin seda siis 5 korda.
Siis jäi jahu veel 2 päevaks seisma, et olla kindel, et jahu on korralikult ärahapnenud.
Kui vormi tõstsin oli tainas väga kohev.
Küpsetasin 3,5 tundi kuumusega 150 kraadi.
Eesmärk siis jätta leib seest võimalikult tooreks.
Tulemus on endale väga maitsev. Leib on läbiküpsemata ja meenutab vene aja nätsket vormileiba.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar