teisipäev, 1. aprill 2014

Hapendatud idud



Poes jäi silma kilone pakk idandatud mungubasid koos riivitud porgandiga ja tekkis mõte proovida neid hapendada. Kusagilt loetust tuli meelde, et hapendatud sojaubadest tehtud kastmed. Panin siis vett kõvasti rohkem kui ubasid. Ehk siis kõik oad peavad vee all olema. Kasutasin õhukindlalt suletud purki, mida siis igaks juhuks iga päev korra avasin, et kontrollida, mis seal purgis toimub. Kuigi panin vanal kuul hapnema, hakkas hapnemise protsess toimima. Hapu mõttes võiks veel veidi oodata, aga täna kasutasin ühe osa neist ära, teine saab siis veel mõne päeva edasi toimetada. Kasutasin neid Kaerahelbe hapukoore supi tegemiseks, millest siis tuleb järgmine postitus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar