kolmapäev, 29. jaanuar 2014

Foorumipostitus

Toortoidu foorumisse kirjutatud kommentaar : Toit ei ole ainult söök, mida me sissesööme. Kõigel söödaval on olemas ka peenem osa. Samamoodi kui koosneb inimene mitmest kihist/kattest/tasandist, nii on mitu tasandit kõigel. Nii et kui me enda suhte oleme võtnud suhtumise, et ma pole ainult keha, vaid veel midagi muud ka, siis ei saa ka toitu suhtuda kui millessegi, mis on ainult kehaline. Kui rääkida haiguste põhjustest, siis tuleb kohe juurde ka küsimus, kes siis inimene on ja millest ta koosneb. Ja täpselt nii mitu nimetus koostist keegi suudab öelda ,nii mitu haiguste põhjust ka olemas on. Kui inimene on keegi, kellel on keha, hing ja vaim võivad haiguse põhjused olla nii aineline, hingeline kui ka vaimsed. Inimest võib lahata ka peenemalt.

Energia liigub erinevate kehade /katete vahel kogu. Peenemad toidavad ja kaitsevad jämedamaid. Mingi häire peenemas kehas laskub tasakesti tasakesti allapoole kuni jõuab lõpuks füüsilisse kehasse. Väga raske on märgata haigestumist ideede tasandil või väärtusthinnagute tasandil. Ometi on need haigused. Näiteks mitte enda elusihi järgimine ja oma elu mõtte puudumine on väga raske haigus. Kui see jõuab füüsilisse kehasse siis kurnab selline seisukord kiiresti keha ära ja seda ka siis kui toitumine on keha suhtes harmoonias. Samuti on keeruline märgata, et käituti valesti iseenda tasakaalust lähtuvalt.

Mõtete ja tunnete haigestumistest on juba rohkem räägitud ja nende tasandite tervendamisega tegeleb hulgaliselt teraapiad. Ja füüsilise keha haigestumise taga võib olla lihtsalt ka eluviis. Ja kõik need tasandid lõpuks jõuavad oma mõjuga füüsilisse kehasse. Ja vahel enne ei märgatagi, et midagi viga on, kui et kehas tekib viga. Ja lõplikku paranemist ei tule, kui pole põhjus kõrvaldatud. Aga kuidas nüüd põhjusele jälile saada. Kõige lihtsam on alustada toitumise muutusest. Sest kui peaks juhtuma, et tegemist on eluviisi tagajärgel tekkinud tervisehädadega, siis toimub muutus paremuse poole väga kiiresti. Kui põhjused on peenemates tasandites, siis võimaldab toitumise muutus vaba energiat ja vabastab taju, et neid märgata. Et mis toimub siis mõtlemise ja tunnetes, mida ma teen, kuidas elan, mida väärtustan ja mis asju siin maises kehas üldse aetakse. Kui haiguse põhjusest energia juba voolab füüsilisse kehasse, siis toitumine aitab seda ülevalhoida.

Toitumine vastab alati inimese enda meelseseisundiga. Oma meeleseisundile mittevastavat toitu võib lühiajaliselt süüa, aga see seisund on niivõrd tugev, et varem või hiljem muudetakse oma toitumine oma meeleseisundile vastavaks. Kui nüüd tulla toidu mõiste juurde tagasi, siis võiks väita, et toit on kõik, mida me endasse võtame. Söögiga on lihtne, see on nähtav. Aga me sööme ka emotsioone, tundeid, mõtteid, ahmine sündmusi, mis maailmas toimunud. Sööme ka raamatutest esitatud teooriaid ja ideid, külastame just nimelt endasse võtmiseks loenguid ja kursusi. Ja kui oleme avatud ideedemaailmale, siis sööme ka ideid :):) Ja kõike sissesöödu vajab ka seedimist, et saaks omastatud. Ja kui mingis tasandis on häire, siis toitutakse ka vastavast energiast. Ja see häire kasvab, hakkab otsima oma väljendust, kuni siis kiht kihilt jõuab füüsilisse kehasse, kus seda enam pole võimalik mittemärgata. Nüüd sõltub inimesest, kas ta võtab ette enesearengu tee ja hakkab otsima alglätteid ja seal muutusi tegema või üritab kuidagi moodi tagajärgi leevendada ja aega venitada. Toitumine ei ole ainult söök ,mida suust sissesööme. See on kõik see ,millele oleme avatud. Ka valgus ja armastus on toitumine, kui me valgusele ja armastusele avatud oleme ja suudame omastada